Ημερολόγιο

Φεβρουαρίου 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

https://goo.gl/maps/hiwceUDpf9A8VqvN7

Στο περσινό πολιτιστικό μας πρόγραμμα » Τα παιδιά δημιουργούν πολιτισμό»η Ε΄τάξη με τη δασκάλα τους Διαμαντοπούλου Μαρία  στην περίοδο του Μεσαίωνα επιλέξαμε να γράψουμε ένα ομότιτλο βιβλίο. Κάθε παιδί ανέλαβε ένα θέμα Διατροφή, Τέχνη, Μόρφωση, Θρησκεία… Έτσι με την τεχνική της παλαίωσης βιβλιοδέσαμε με τη συνεισφορά των γονιών το μοναδικό αντίτυπο του βιβλίου μας. .

Η ΣΤ΄τάξη, με τη δασκάλα τους Διαμαντοπούλου Μαρία ετοίμασε και παρουσίασε στη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων Βέροιας έναν σύνθετο πίνακα αφιερωμένο στο έτος Αϊνστάιν.(Μάιος 2016) Οι ιδέες των παιδιών έγιναν πραγματικότητα και έδωσαν τίτλο στο έργο »Της σκέψης το φως». Πλανήτες, νότες μουσικής, αριθμοί, γράμματα, θρησκευτικά και μαθηματικά  σύμβολα, σημαία ελληνική και φως από τον ήλιο έδωσαν ρεαλισμό στο έργο μας!

Της σκέψης το φωςΤης σκέψης το φως

Η Ε΄τάξη με δασκάλα τη Διαμαντοπούλου Μαρία ανέβασε πέρυσι, σχολικό έτος 2015-2016  ένα θεατρικό »κομμένο και γραμμένο» στο πολιτιστικό πρόγραμμα που ακολουθούσε» Τα παιδιά δημιουργούν πολιτισμό».

Η χρονομηχανή

Η χρονομηχανή

Πρωτόγονοι, αρχαίοι Έλληνες, μεσαιωνικοί πρίγκιπες και βυζαντινές κυρίες συναντήθηκαν με τον Καποδίστρια και μια Ελληνοπούλα του 1821 όταν η χρονομηχανή μας χάλασε! Περίεργοι για τον τόπο και τον χρόνο της συνάντησης ευχήθηκαν τραγουδώντας ένα καλύτερο μέλλον μέσα από τη μουσική του τραγουδιού »Παιδιά της Ελλάδος παιδιά»!

Η δασκάλα της τάξης Διαμαντοπούλου Μαρία

Όλοι οι πολιτισμοί!


Η Β’ τάξη με υπεύθυνη την δασκάλα Φλάμπουρα Αρετή ανέβασε την χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση :»Μια ξεχωριστή μέρα του μπαρμπα – Πανώφ » .

Στα πλαίσια του προγράμματος «Οι καλλιέργειες του χωριού μου – Γίνομαι και εγώ μικρός αγρότης « που δουλεύει η Β’ τάξη με υπεύθυνη την δασκάλα Φλάμπουρα Αρετή , πραγματοποιήθηκη επίσκεψη σε παραγωγό που συσκευάζει φρούτα και λαχανικά και τα πηγαίνει στην λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης .

Στο Δημοτικό Σχολείο Καβάσιλα ? Π. Σκυλιτσίου

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης

 

Το Δημοτικό Σχολείο Καβάσιλας ? Π. Σκυλιτσίου σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διοργάνωσε στις 31 Οκτωβρίου 2011 εκδήλωση – ομιλία  με θέμα την αποταμίευση .

       Η διευθύντρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κα. Βασιλική Λαφαζανίδου  και ο υποδιευθυντής κ. Νικόλαος Πουλτίδης μίλησαν στους μαθητές της Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξης για την αποταμίευση και οι μαθητές διάβασαν τα βιβλία

<< Η Τσεπούλα και ο Κουμπαράκος  >> και  << Μαθαίνω και αποταμιεύω  >>. Στο τέλος της εκδήλωσης ανταλλάχθηκαν απόψεις με τους μαθητές στους  οποίους μοιράστηκαν κουμπαράδες του ταμιευτηρίου .